11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияТри поред за Левски в НБЛ (видео)

Три поред за Левски в НБЛ (видео)

"Сините" победиха Академик Пловдив у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за трети пореден път в НБЛ. В своята зала „Триадица“ отборът на Димитър Ангелов се справи с Академик Пловдив с 81:73 в първия мач от 28 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Столичани са с баланс от 11-17 и са седми в класирането на първенството. Селекцията на Йордан Янков пък има 10 победи и 18 загуби на деветото място.

НАЙ-ДОБРИ: Златин Георгиев приключи с 20 точки и 6 борби за Левски. Лъчезар Димитров добави 16, 5 борби и 6 асистенции. Димитър Маринчешки се отчете с 14 точки и 5 борби. Марио Боянов се включи от пейката с 13 и 5 асистенции.

Капитанът на Академик Мартин Маринов не бе групата за срещата в София. В негово отсъствие Ренел Къмингс бе най-резултатен с 22 точки, от които 6 тройки. Кръстомир Михов вкара 13 в добавка към 5 асистенции. Джъстин Маккол регистрира 11 точки и 6 борби. С по 10 останаха Томислав Минков и Филип Хенри, като първият грабна и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: След 30 минути игра резултатът на таблото бе равен – 54:54, като двата състава оставиха развръзката за последната част. В нея домакините стигнаха до двуцифрен аванс, водени от Димитър Маринчешки, Марио Боянов, Златин Георгиев и Лъчезар Димитров, за 75:61. Академик отвърна чрез Ренел Къмингс, Томислав Минков, Джъстин Маккол и Кръстомир Михов, за да намали до 73:79. Два успешни наказателни наказателни удара на Момчил Кадиев сложиха точка на спора с крайното 81:73 в полза на „сините“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Левски ще има визита на Берое, докато същия ден Академик Пловдив ще излезе срещу Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани