9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаТрипъл-дабъл за Асен Великов в Балканската лига (видео)

Трипъл-дабъл за Асен Великов в Балканската лига (видео)

Левски се бори, но не издържа срещу Башкими

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски допусна шеста загуба в Балканската лига през 2022/2023. В столичната зала „Триадица“ бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон отстъпи на Башкими със 79:84 в среща от редовния сезон на турнира. Българският отбор има в актива си и 1 победа, с което се нарежда на последна позиция в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Асен Великов бе много полезен за Левски и оформи трипъл-дабъл – 17 точки, 14 борби и 10 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Джон Флорвиъс, който овладя и 6 борби. Момчил Кадиев вкара 12. Марио Боянов се разписа с 11 точки.

Бившият играч на Барселона и Партизан Самардо Самюълс бе най-добър за Башкими с 23 точки и 9 борби. Даниел Лекндрай достигна до дабъл-дабъл – 18 и 10 борби. Фисник Ругова остана с 16 точки и 6 борби.

И ОЩЕ: В състава не столичани днес не бе гардът Лъчезар Димитров, който се подготвя с националния отбор на България за предквалификациите за Евробаскет 2025. На 23 февруари „лъвовете“ ще гостуват на Румъния в Питещ, докато три дни по-късно (б.а. – на 26 февруари) от 18.00 ч. в „Арена Ботевград“ ще приемат Португалия. На пейката на „сините“ не бе и треньорът Димитър Ангелов, а неговите функции поеха Божидар Гьорев и Тити Папазов. В игра не се появи и Николай Михайлов.

КЛЮЧЪТ: Срещата бе оспорвана, като в средата на последната четвърт резултатът бе равен – 69:69. Самардо Самюълс обаче изведе косоварите напред след забивка за 73:70, но в следващата атака тройка на Асен Великов постави ново равенство на таблото за 73:73. Дехуан Граф и Даниел Лекндрай обаче не сбъркаха и подпечатаха успеха на Башкими във финалните 2 минути, с което оформиха крайното 84:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 март Левски ще бъде домакин на Пея. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАШКИМИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани