Тони Дечев: Ужасяващата втора част ни коства голямата разлика

Знаех, че има периоди, в които Рилски избухва, но трябва и играчите да са готови за тези моменти, допълни наставникът на Ямбол

473

„Първо искам да поздравя отбора от Самоков за победата. Дойдоха и си свършиха работата. Успяхме да им се противопоставим само в три от частите. За съжаление ужасяващата втора част ни коства голямата разлика, която успокои Рилски спортист и те намалиха темпото и агресията, с които играеха. Общо взето се надявах на друг сценарий по време на мача, но за съжаление класата на Рилски си пролича. Знаех, че имат периоди, в които избухват, но трябва и играчите да са готови за тези моменти„, коментира наставникът на Ямбол Тони Дечев след поражението от носителя на Купата и Суперкупата с 81:101.

Явно момчетата не бяха подготвени за серията, която Рилски спортист направи. В този момент взехме два таймаута, загубихме си организацията в нападение – много лоши наши нападения, от които последваха много лесни бързи атаки на противника и лесни кошове. Когато не си близо до един по-добър противник, когато не те поддържа емоцията и започваш да губиш с голяма разлика, нормално е тонусът на играчите да падне. През второто полувреме, след като си поговорихме на висок тон в съблекалнята, изглеждахме малко по-добре, но беше вече доста късно и успяхме само да запазим разликата, която се получи през първото полувреме“, каза още наставникът на ямболии, които допуснаха трета загуба в лигата през 2021/2022.

Рилецо мина кота 100 в Ямбол (видео)

Предишна статияЛюдмил Хаджисотиров: Всяка победа е важна
Следваща статияПавлин Иванов: Добре ни се получиха нещата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."