13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров става част от престижна програма на ФИБА за млади треньори

Тодор Тодоров става част от престижна програма на ФИБА за млади треньори

Бившият център ще черпи знания за професията от някои от специалистите в Европа

Още един български треньор ще стане част от най-успешната и престижна програма за обучение на млади наставници в Европа – FIBA Europе Coaching Certificate. Помощник-треньорът на Любо Минчев в Спартак Тодор Тодоров ще се отдаде на това предизвикателство в следващите месеци.

FECC е едно от най-престижните и полезни обучения за треньори, като тя е наставлявана от бившия консултант на националния ни отбор и понастоящем селекционер на Сърбия Светислав Пешич. Сред специалистите, които предават от знанията си на младите треньори са още Пабло Ласо, Андреа Тринкиери, Педро Мартинес, Гордън Хърбърт и Марина Малкович.

Немалко български треньори преминават през тази школа. Сред тях са Стойо Чолаков, Веселка Тодорова, Силвия Пеева, Даниел Клечков, Йордан Янков, Любомир Минчев, Христо Ценов, Теди Буков, Владимир Искров, както и Людмил Хаджисотиров, който е сред завършилите FECC и заслужили място сред наставниците за Мача на звездите в Европа при 18-годишните през 2013 г., където тогава участват играчи като Никола Йокич и Алберто Абалде.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани