20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Моето желание е с момчетата да направим добра химия и...

Тодор Тодоров: Моето желание е с момчетата да направим добра химия и да търсим по-високи резултати

Поставили сме си за цел да показваме различно лице през този сезон, заяви треньорът на Спартак

Спартак Плевен ще стартира новия сезон в НБЛ с гостуване в София. Утре (10 октомври) от 19.00 ч. в зала „ЦСКА“ отборът на Тодор Тодоров ще се изправи срещу „армейците“, които ще се завърнат в мъжкия ни елит след 13-годишна пауза.

„С оглед на приятелските турнири, които изиграхме преди началото на сезона, както и контролите, които изиграха останалите отбори, все още се вижда, че всички се нуждаят от време да намерят себе си, независимо дали ще се състезават в Европа или само в НБЛ. Ние още не сме отборът, който искаме да бъдем от гледна точка на игрово състояние. Надяваме с течение на сезона да успеем да се сработим още повече и химията, която съществува извън баскетбола, да бъде вкарана по време на игра„, заяви треньорът на Спартак Тодор Тодоров. 

„Не мога да кажа, че спечелването на приятелските турнири в Плевен и Ботевград носят някакво самочувствие. И четирите мача, които изиграхме, бяха добре, изключение прави първият срещу Пелистер в Плевен. Както можеше да победим, така можеше и да загубим в тези четири срещи. Най-важното е, че успяхме да покажем характер. Може би от гледна точка на игровия ритъм и химията между отделните играчи е добре да има повече контроли, но нашата идея с ранния старт на подготовката бе ние да поставим една добра физическа основа, върху която играчите и треньорският щаб да можем да стъпим и да се работи през целия сезон. В края на миналия сезон се видя, че натрупаната умора беше нашият проблем. По-важно е, че успяхме да свършим работата, която да даде основа, най-вече върху трениростта на играчите. Надявам се това да в плюс за нас. Баскетболно ще ни трябват време и повече мачове, за да покажем това, което всички от баскетболната общественост очакват от нас. Не искам да вкарвам такива очаквания, които всички искат да бъдем суперфаворит още от първия мач. Поставили сме си за цел Спартак да показва различно лице през този сезон, надявам се да го постигнем“, казва още наставникът на плевенчани. 

„Работата на Марин Яцински трябва да си проличи в края на сезона. Не съм аз човекът, който трябва да разяснява как се е стигнало до привличането на Станимир Маринов. Ние имахме поставени цели в края на миналия сезон по отношение на българските играчи, които искахме да привлечем. Радвам се, че успяхме да ги осъществим всичките. Това не е нещо случайно, надявам се те да бъдат част от химията в тима, която търсим. Нашият състав е изграден от голям брой български играчи, според някои специалисти не е добре да има много българи в един отбор, но ние сме на обратното мнение. Моето желание е с момчетата, които привлякохме, както и с единствения чужденец в лицето на Барет Бенсън, да направим добра химия и това да ни дава повече поводи да търсим по-високи резултати. Бенсън е доста интелигентно момче, което се вписва в колектива по много добър начин. Момчетата много го харесват и го приемат, той също се чувства много добре. Имаше леки здравословни проблеми по време на контролите, но се надявам да е готов за началото на редовния сезон. Към момента вървим физически по начертания от нас план„, допълва Тодор Тодоров. 

Състоянието на Станимир върви по план, относно това, което сме начертали. Не искам да се нагърбвам с прогнози кога ще играе. Той е професионалист, който знае как да контролира своето тяло. Надявам се в най-скоро време отборът да се възползва от неговото присъствие в игра. Ситуацията с него е ден за ден“, обясни бившият център. 

„Аз и преди това казах, че всички отбори ще бъдат доста интересни. Това се видя още в първите два мача от новия сезон. Срещата между Левски и Рилски бе интересна, имаше много млади момчета, за които е радващо, че намират място в професионалния баскетбол. Двубоят между Черноморец и Шумен също бе интересен. Всички тимове ще разполагат със състави, с които ще се опитват да вземат своето във всеки един мач„, смята Тодор Тодоров. 

„Когато играеш срещу име като ЦСКА и такъв треньорски щаб, естествено, че в нас има една мотивация, която не е нужно да търсиш. Тя идва от само себе си. Надявам се във всеки мач да намираме лицето, което искаме да имаме в края на сезона„, добави треньорът на Спартак. 

„Повече от момчетата, които в момента играят в Спартак, са били под една или друга форма сред фаворитите в отборите, в които са играли. За тях това е нещо нормално. Стъпките, които предприемаме всяка следваща година, са да имаме облик и манталитет на отбор, който искаме да бъде на челните места. Не вярвам, че това ще тежи, а по-скоро ще ни мотивира и ще ни кара да работим все повече и повече в тази посока“, завърши той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани