13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Серджо Скариоло посочи най-трудния съперник, за който се е подготвял

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Серджо Скариоло посочи най-трудния съперник, за който се е подготвял

Финландия е отбор, който, ако го оставиш да играе, те подлудява, смята селекционерът на Испания

Селекционерът на Испания Серджо Скариоло разкри кой е най-трудният противник, за който се е подготвял. Оказва се, че това е следващият съперник на „Ла Фурия“ на европейското – Финландия.

Много е трудно на тактическо ниво да се интерпретира съперник, който играе по оригинален, нетипичен, много ефективен начин с толкова много стрелци, със звезда от световна класа. Отбор, който стреля тройки повече и по-добре, работи повече в транзиция“, заяви Серджо Скариоло.

Това е отбор, който, ако го оставиш да играе, те подлудява и може да те замае, като те принуждава да опиташ да реализираш в края на атаката, след като си тичал като муха без глава в продължение на 23 секунди. Финландия е труден отбор и ще видим дали сме способни психически да се справим с това, което ни чака на четвъртфиналите на Евробаскет. Въпросът не е в това колко ще опазим Лаури Марканен, а целия отбор, който е пълен със стрелци като Сасу Салин и Петери Копонен, които са необикновени“, допълва опитният специалист.

На 1/4-финалите на шампионата на Стария континент Испания ще има за съперник Финландия. Срещата ще се играе днес в Берлин от 18.15 ч. и ще бъде предавана в ефира на БНТ 3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани