19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Словения без грешка в първия етап (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Словения без грешка в първия етап (видео)

Отборът на Александър Секулич подчини и Кабо Верде

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения изпълни още една от задачите си на световното първенство и финишира на първа позиция в своята група F. Отборът на Александър Секулич се наложи над Кабо Верде с 92:77 в последния си мач от първата фаза.

И ОЩЕ: Словенците са с баланс от 3-0 на върха в своя поток, докато дебютантът на турнира приключи на трето място с 1 успех и 2 поражения и ще играе за разпределение на местата от 17-то до 32-ро.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич завърши с 19 точки, 7 борби и 9 асистенции за Словения. Клемен Препелич го последва с 18 и 7 асистенции. С по 11 точки се разписаха Алексей Николич и Бине Препелич.

Бетиньо Гомес бе най-добър за Кабо Верде със 17 точки. Кенети Мендес остана с 10.

КЛЮЧЪТ: Словенците бяха по-съсредоточени и допуснаха по-малко технически грешки – 10 срещу 19 за тима на Емануел Тровада. Освен това, еврошампионите от 2017 г. застанаха на фаул линията 30 пъти, като бяха точни в 23 от тях срещу 8/9 за Кабо Верде.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия етап на световното първенство Словения ще бъде в група K, където са още Германия, Австралия и Грузия. Резултатите от първата фаза се зачитат.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – КАБО ВЕРДЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани