Росен Барчовски: Няма какво да се оплакваме

Ще се надявам до последно да изравним серията, коментира наставникът на ЦСКА

400

Много трудно ще преодолеем тази физическа умора. То беше ясно, както и това, че този мач беше изключително важен да го спечелим. Сега ще бъде много трудно, имаме един ден почивка и много скъсена ротация, но ще се борим докрай. Няма какво да направим, ще се възстановим колкото можем„, коментира наставникът на ЦСКА Росен Барчовски след загубата от Балкан със 70:85 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Няма какво да се оплакваме. В тази среща напрежението не беше върху нас, проблемите ни във втори мач идват от нападението. Не че в защита играем нещо особено, но всичко идва от нападението. За да дойде ентусиазмът за игра в отбрана, трябва да вкарваш и да създаваш стрелби. Играем тежко в офанзивен план. Започнахме да залагаме на индивидуалната игра. Става дума за Брандън Йънг и Таменанг Чо, обаче аз не мога да им се сърдя. Имаме играчи, които са с нулев принос. Нямат нищо, нито като креативност, нито като точки. Съвсем нормално е Йънг да обсебва топката, защото не знае какво друго да направи. В дефанзивен план имаме как да отговорим, но Балкан разполага с креативни баскетболисти, които могат да създават, пробиват и вкарват. В началото разиграха Денг Адел, който очевидно има качества, но досега не ги беше показвал“, каза още треньорът на „червените“, които вече изостават в серията с 1-2 победи.

„Балкан е по-добър от нас в състава, в който се намира. Ако успеем да направим нещо в следващия двубой, ще е добре. Не можем да направим чудеса относно състоянието на Драган Зекович и Венцислав Петков. Надеждата умира последна. Ще се надявам до последно да изравним серията, аз съм оптимист, длъжен съм да бъда такъв“, завърши Росен Барчовски.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияДенг Адел: Имаме всичко необходимо, с което да затворим серията
Следваща статияБрандън Йънг: Трябва да изчистим някои неща
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."