Рилски спортист разбра съперниците си за квалификациите за ФИБА Къп

Самоковци ще започнат участието си от полуфиналите в турнира през септември

488

Рилски спортист научи срещу кои отбори може да се изправи на полуфиналите в квалификациите за ФИБА Къп. Срещите ще бъде от 27 до 30 септември, като в тях ще играят общо 22 тима. Само четири ще се класират за редовния сезон на турнира.

Рилски спортист ще започне участието си в пресявките от полуфиналите, тъй като бе поставен при жребия, който се проведе по-рано днес. В тази фаза носителят на Купата и Суперкупата на България ще излезе срещу победителя от Арис (Гърция)/Уулвс (Литва).

Ако прескочат този етап на пресявките във ФИБА Къп, самоковци ще се срещнат с по-добрия от двойката Катая (Финландия)/Апоел Хайфа (Израел). Домакините на четирите квалификационни турнира във ФИБА Къп ще станат ясни на по-късен етап.

В случай че Рилски успее да се класира за редовния сезон във ФИБА Къп, то той ще бъде в група B. Там компания на българския тим ще правят Газиантеп (Турция), Бакен (Дания) и Гмунден (Австрия).

Редовният сезон във ФИБА Къп ще започне на 12 октомври. 

Вижте пълен запис на жребия:

Предишна статияБългария срещу Румъния и Кипър в предквалификациите за Евробаскет 2025 (видео)
Следваща статияБалкан срещу отбори от Чехия и Словакия във ФИБА Къп (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."