Пау Гасол: Клас 2023 е невероятно постижение за европейския баскетбол

Красиво е да споделяш посланието, че нещата са възможни, признава испанецът

536

Пау Гасол е доволен, че може да сподели емоциите около приемането в Залата на славата в НБА с играчи като Дирк Новицки и Тони Паркър. Това заяви самият той по време на официалната пресконференция преди церемонията, която ще се проведе след броени часове.

„Клас 2023 е невероятно постижение за европейския баскетбол, а също и за международния баскетбол. Играта израсна толкова много, откакто започнахме да играем в НБА. Можем да бъдем много горди, че издигнахме международния баскетбол на по-високо ниво и сме много горди да видим как настоящите играчи я извеждат на следващото”, заяви 2-кратният шампион в НБА с Лос Анджелис Лейкърс.

Много е специално да споделя този момент с Дирк и Тони. Това е забележително. Нещо, което беше немислимо доскоро. Красиво е да споделяш посланието, че нещата са възможни, нещата се променят и подобряват, нещата са вълнуващи. Така позволяваш на всяко дете, момче или момиче, да мечтае, че и то може да го направи. Това е най-вълнуващата част за мен”, смята участникът в 6 издания на Мача на звездите отвъд океана.

Предишна статияТони Паркър: Последните две седмици бяха невероятни
Следваща статияГрег Попович: Ману Джинобили е най-любопитният човек, когото съм срещал в живота си
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."