16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаПартизан не се даде на Цървена Звезда в сръбското дерби на кръга...

Партизан не се даде на Цървена Звезда в сръбското дерби на кръга в Евролигата (видео)

Отборът на легендата Желко Обрадович с 10-ти успех в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан записа 10-та победа в Евролигата през този сезон. Селекцията на легендата Желко Обрадович триумфира в сръбското дерби на 21 кръг в турнира на богатите след 79:78 над Цървена Звезда. „Черно-белите“ имат в актива си и 11 загуби, с което се намират на 11-то място в класирането, докато „звездашите“ са 12-ти със същия баланс.

НАЙ-ДОБРИ: Зак Лидей и Данте Екзъм завършиха с по 20 точки за Партизан, като последният направи и 5 асистенции. Матиас Лесор добави 13 и 8 борби.

Лука Вилдоса бе най-резултатен за Цървена Звезда с 26 точки и 6 борби. Неманя Недович остана с 23.

КЛЮЧЪТ: В началото на последната четвърт Партизан имаше аванс от 7 точки за 61:54, но съперникът не се отказваше и на два пъти се доближаваше на точка. Вторият дойде при 71:72 след успешен наказателен удар на Огнен Добрич 1.17 мин. преди сирената. Кевин Пънтър и Данте Екзъм не сбъркаха за 75:71, но Лука Вилдоса бе точен за 73:75. Отново Екзъм не трепна от фаул линията 4 поредни пъти, за да подпечата успеха на Партизан, въпреки тройката на Неманя Недович 2 секунди преди края, оформила крайното 78:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 януари Партизан ще излезе срещу АСВЕЛ, докато Цървена Звезда ще гостува на Виртус Болоня.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани