Още един българин ще играе в Каунас тази седмица

Александър Гавалюгов ще се изявява на финалите в младежката Евролига

706

Александър Гавалюгов ще има ново европейско предизвикателство в края на настоящата седмица. Един от талантите на Балкан ще се изявява на финалите в младежката Евролига. Кадетският национал намери място в отбора на Next Generation Team. Това е сборен тим, в които са включени най-перспективните играчи в Европа.

Финалите през този сезон ще се проведат в Каунас между 18 и 21 май. 

За гарда това не е първо европейско участие в надпреварата. 17-годишният баскетболист бе част от Next Generation Team Zadar, където остави отлични впечатления през март. 185-сантиметровият плеймейкър записва средни показатели от 13.8 точки, 2.2 борби и 5 асистенци в 4 мача.

Александър Гавалюгов е сред големите таланти на българския баскетбол. През този сезон стрелецът носи екипа на първия и втория отбор на ботевградчани. Само преди ден той изигра ключова роля за 19-годишния тим на „зелените“, който триумфира с титлата на България в тази възраст.

Останалите тимове на финалите в младежката Евролига са формациите до 18 г. на Цървена Звезда, Барселона, Ховентут, Мега Баскет, Панатинайкос и Жалгирис.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКSuperbasket.bg
Предишна статияЯсен е съставът на младежите, който ще се подготвя за европейското
Следваща статияЧерноморец открива своята стена на славата с екипа на легендата Бойчо Брънзов
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."