Оливер Костич: Познавам Любомир Минчев и неговата философия

Спартак се представи много добре, коментира треньорът на Ювентус Утена

268

„Това не беше най-добрият баскетбол от гледна точка на някои детайли и това какво искаха да видят феновете. Все пак двата отбора демонстрираха твърдост, борба и допълнителни усилия. Бяхме постоянни през второто полувреме, взехме добри решения в защита, което предадохме и върху играта ни в нападение. В края на мача намерихме начин да спечелим, доволен съм от победата. През уикенда имахме труден мач в литовското първенство, а след това и тежко пътуване до Плевен. Моите баскетболисти демонстрираха допълнителен характер, за да стигнат до победата„, бе мнението на треньора на Ювентус Утена Оливер Костич след успеха над Спартак в Плевен с 92:82 в мач от Европейската северна лига. 

„Това бе третото ни поредно гостуване в този турнир. До този момент всичките се оказаха трудни и идваха след тежки мачове в местното първенство. Не се оплаквам, такава ни е програмата. Сега ни предстоят четири поредни домакинства и се надявам, че ще удължим нашата победна серия. Целта ни е да завършим на върха в групата и след това ще видим как ще се развият нещата. Искаме да стигнем до края, така че първо трябва да завършим успешно първата фаза и след това предстоят плейофите. Все още не искам да мисля за бъдещето, мачът срещу Спартак вече е в историята и трябва да се фокусираме върху следващия ни съперник в литовското първенство. Така стоят нещата“, допълни сръбският специалист. 

„Моята работа е свързана с това да следя какво се случва. Имам много приятели в България, следя ситуацията в НБЛ и как вървят мачовете. Поддържам контакт с повечето хора, които познавам още от времето, което прекарах тук“, призна Оливер Костич, който родните фенове помнят от периода му в Лукойл Академик през 2013/2014. 

Спечеленият сребърен медал със Сърбия на световното първенство е страхотен успех за моята страна. Също така за всичките играчи и треньори това е невероятен опит. Начинът, по който завършихме турнира, е огромна награда. Всичко обаче вече е в историята и гледаме към Олимпийските игри в Париж догодина„, казва още той. 

„Публиката на Спартак беше отлична. Феновете в Плевен са емоционални, което ми харесва. Следят баскетбола и се вълнуват от това какво се случва. Познавам Любомир Минчев, както и неговата философия. Оттам разбирам и как играе неговият отбор. Те се представиха много добре, знам, че имат здравословни проблеми. Ако останат здрави и продължават в същия дух, вярвам, че ще имат добър сезон“, завърши Оливер Костич. 

Предишна статияРезултати от миналата нощ в НБА (видео)
Следваща статияВолтрон Б триумфира над София Викингс за първа победа в Б група на Запад
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."