16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаНиколай Господинов: Принудени сме да сменим курса и да тръгнем в друга...

Николай Господинов: Принудени сме да сменим курса и да тръгнем в друга посока

Клубът ще заложи на млади български състезателки, плюс няколко опитни такива от миналия сезон, казва новият треньор на Монтана 2003

Днес станаха ясни противниците на Монтана 2003 в Адриатическата лига за жени през 2022/2023. Българският вицешампион ще играе срещу Будучност, Плей Оф, Бановичи, Дуга и Загреб през есента.

Монтана 2003 научи съперниците си в Адриатическата лига за новия сезон

Начело на Монтана 2003 от новия сезон ще застане Николай Господинов. Специалистът говори за напускането на трите състезателки – Димана Георгиева, Виктория Стойчева и Христина Цонкова, както и за облика на отбора през следващата година. Ето и какво каза той пред официалната страница на Монтана 2003 във Фейсбук:

След напускането на трите ни основни състезателки – Димана, Хриси и Вики, които имаха огромен принос за успехите на клуба в Адриатическата лига и българското първенство, ние сме принудени да сменим курса и да тръгнем в друга посока, а именно – смяната на поколенията и подмладяване на отбора. Клубът ще заложи на млади български състезателки, плюс няколко опитни такива от миналия сезон. Ще се опитаме да им дадем шанс да се докоснат до магията, наречена Адриатическа лига и да усетят разликата в стиловете на баскетбол„, заяви Николай Господинов.

За да бъдем конкурентноспособни на другите отбори от Адриатическата лига и да отговаряме на нивото на лигата, и младите български състезателки да имат лидери, които да ги водят, най вероятно ще се опитаме да привлечем класни чуждестранни попълнения на позициите, на които имаме крещяща нужда. Надявам се да се получи един хубав сезон, изпълнен с много интересни мачове, и сезон без прекъсвания и проблеми, заради COVID-19″, допълва наставникът на Монтана 2003.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани