Небойша Кнежевич: Моя запазена марка е да давам шанс на млади играчи, които могат да играят

Големият ни проблем бе процентът от тройката, коментира новият наставник на Балкан

264

„На първо място, искам да поздравя Рилски спортист за победата. Големият ни проблем бе процентът от тройката. Взехме доста голям брой стрелби от далечно разстояние и много голяма част от тях бяха такива, които трябваше да вземем. Много е трудно да играеш и да си конкурентен с такава стрелба. Рилски има опитни играчи, те са в реконструкция в момента. Надявам се в следващите мачове да се справим по-добре, да превъзмогнем стреса и да вдигнем самочувствието си. Ако се бяхме събудили три минути по-рано, съм сигурен, че щяхме да бъдем още по-равностойни в края“, коментира наставникът на Балкан Небойша Кнежевич след поражението от 64:69 в среща от 15 кръг в НБЛ.

Знаехме, че няма как да играем с Йонас Зохоре. Той не е играч за бърза атака и не е такъв, който да тича. Не е такъв играч, от който се нуждаем в транзиция. Ние сме добри на бърза атака и в хода на мача трябваше да довърша с играчи, които могат да тичат. Това ни даде някакъв резултат. В професионалния баскетбол няма млади и стари, има такива, които могат да завършват мачове и такива, които не могат. Те са млади, но са готови да взимат минути. Моя запазена марка е да давам шанс на млади играчи, които могат да играят„, допълни треньорът на „зелените“.

Програмата ни е тежка. Имаме седем мача до края на второто завъртане и четири от тях са далеч от нашата зала. Трябва да се концентрираме, това бе първи мач за мен и за първи път тренирам този млад отбор, но успяхме да променим всички неща в нападение. Имаме още една седмица и вярваме, че можем да бъдем по-добри в Плевен”, каза още сръбският наставник.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКМаx Sport
Предишна статияЛюбо Киров: Ние сме отбор и ще продължаваме да бъдем такъв до края на сезона
Следваща статияАлекс Симеонов: Трябва да си вземем нашите поуки
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."