6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияНБЛ с нови глоби

НБЛ с нови глоби

900 лв. за лигата, заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мачове от 12 и 19 кръг. От лигата наложиха санкции на обща стойност 900 лв, заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди. 

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 11.03.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ на Спартак Плевен и Берое, проведена на 09.03.2022 г. в гр. Плевен. Въз основа на доклада ДАС реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №95 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Берое”, проведена на 09.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че бе отправено указание до клуба с решение на ДАС от 14.10.2021г. и нередовностите все още не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.“

Въз основа на същия доклад ДАС реши:

– Налага на БК „Берое“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №95 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Берое”, проведена на 09.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Берое”. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа доклада на Красимир Стойнов – дежурен представител на БФБ от среща №91 между отборите на Черноморец Бургас и Академик Пловдив, проведена на 09.03.2022 г. в гр. Бургас и реши:

– Налага на Николас Фулард, състезател с №15 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №91 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Академик Пловдив”, проведена на 09.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Николас Фулард – състезател с №15 от отбора на БК „Академик Пловдив“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на доклада на Ивелин Тонков – дежурен представител на БФБ на Черноморец – Левски от 07.03.2022 г. в гр. Бургас ДАС реши:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №57 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Левски”, проведена на 07.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”. Нарушението е пето за сезона, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа и сигнал от Лилия Борисова  – Мениджър Статистика на БФБ за допуснати нарушения и пропуски по отношение на статистистическото обслужване на Ямбол – Берое от 06.03.2022 г. в гр. Ямбол и реши:

– Налага на статистиците, назначени за горепосочената среща – Христо Добрев и Мартин Гогуланов – глоба в размер на възнаграждението получено от лицата за съответната среща, както и принудителна мярка – лишаване от длъжностни права за срок от 15 (петнадесет) дни, считано от датата на постановяване на решението, на основание чл.39, ал.1 т.7 от ДАП на НБЛ за неточно или непълно водене на статистиката в среща №58 между отборите на БК „Ямбол“ и  БК „Берое“, проведена на 06.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: ДАС, бе сезиран от Мениджър статистика на БФБ, за допуснати пропуски и грешки по случай статистическото обслужване на срещата, вследствие от неприлагане на критериите за отразяване на статистика, като неточното обявяване на статистиката от срещата е довело до загуби за БФБ. В сигнала, получен от Мениджър Статистика на БФБ е отбелязано, че статистиците – Христо Добрев и Мартин Гогуланов са пропуснали да запишат отбелязан кош – 2 точки в края на втората четвърт на състезател от отбора на Берое. Ситуацията не е била коригирана през почивката на полувремето, като корекция е била направена по време на третата четвърт, когато бива добавен несъществуващ кош за Берое, за да се коригира грешката, което е довело до неблагоприятни последици за БФБ. Предвидените наказания в чл.39, ал.1 т.7, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка лишаване от права. Чл. 39, ал.1 т.7 от ДАП на НБЛ е посочен размер на принудителната мярка до 1 /един/ месец лишаване от права. Това е първо налагане на наказание за статистиците за сезона, поради това ДАС на НБЛ налага мярка лишаване от права за срок от 15 /петнадесет/ дни, считано от датата на постановяване на решението, като кумулативно с това се налага и глоба в размер на възнаграждението получено от статистиците за среща №58 между отборите на БК „Ямбол“ и  БК „Берое“, проведена на 06.03.2022 г.“

Въз основа на същия сигнал ДАС:

– Налага на секретаря, назначен за горепосочената среща – глоба в размер на възнаграждението получено от лицето за съответната среща, както и принудителна мярка – лишаване от длъжностни права за срок от 15 (петнадесет) дни, считано от датата на постановяване на решението, на основание чл.39, ал.1 т.6 от ДАП на НБЛ за пропуски и грешки, допуснати от секретарския апарат в среща №58 между отборите на БК „Ямбол“ и  БК „Берое“, проведена на 06.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: ДАС, бе сезиран от Мениджър статистика на БФБ, за допуснати пропуски и грешки по случай секретарското обслужване на срещата, вследствие от неприлагане на критериите за отразяване на резултата, като неточното обявяване на резултата повреме срещата е довело до загуби за БФБ. В сигнала получен от Мениджър Статистика на БФБ е отбелязано, че секретарят назначен за срещата е премахнал без причина точка за отбора на ямбол, като това води до некоректност на резултата, статистиката, видео излъчването, протокола и данните на електронното табло, като тази грешка бива коригирана едва след полувремето повреме на третата четвърт на срещата, което е довело до неблагоприятни последици за БФБ. Предвидените наказания в чл.39, ал.1 т.6, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка лишаване от права. Чл. 39, ал.1 т.6 от ДАП на НБЛ е посочен размер на принудителната мярка до 1 /един/ месец лишаване от права. Това е първо налагане на наказание за секретаря за сезона, поради това ДАС на НБЛ налага мярка лишаване от права за срок от 15 /петнадесет/ дни, считано от датата на постановяване на решението, като кумулативно с това се налага и глоба в размер на възнаграждението получено от секретаря за среща №58 между отборите на БК „Ямбол“ и  БК „Берое“, проведена на 06.03.2022 г.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани