9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориНационал на Германия отказа да участва на световното първенство

Национал на Германия отказа да участва на световното първенство

Макси Клебер не остана никак доволен от коментарите на съотборника си Денис Шрьодер

Селекционерът на Германия Гордън Хърбърт е изправен пред сериозни проблеми около месец преди началото на световното първенство. Шампионатът на планетата ще бъде от 25 август до 10 септември в Индонезия, Япония и Филипините.

Един от играчите на Бундестима Макси Клебер е отказал да участва на турнира. Причината е, че той се чувства нежелан в представителния тим на Германия. Това се случва само няколко дни, след като съотборникът му Денис Шрьодер разкритикува решението на Клебер да пропусне Евробаскет 2022 и каза, че завръщането му в тима това лято би било несправедливо към други играчи.

„Започнах това лято с ясното намерение и мотивация да се присъединя към националния отбор на Германия за световното първенство, но последните неприятни и неприемливи публични изказвания по мой адрес показаха на 100%, че не съм добре дошъл в тима. 

Нямам намерение да развалям добрата химия в отбора от миналото лято. Затова реших, че ще е по-добре за всички, ако не играя. Вместо това ще аплодирам и подкрепям отбора като фен. Нямам намерение да коментирам публично този въпрос. Пожелавам успех на Германия!“, се казва в позицията на баскетболиста на Далас.

Германия е в група E на световното първенство, като срещите от нея ще се проведат в Окинава. Там ще бъдат още Финландия, Австралия и Япония.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани