10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 16 г. преодоляха Черна гора и са на 1/4-финал на...

Националките до 16 г. преодоляха Черна гора и са на 1/4-финал на европейското (видео)

Кадетките заеха второ място в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадетки постигна втора победа на европейското първенство, Дивизия Б, коeто се провежда в Подгорица. На черногорска земя тимът на Таня Гатева отказа домакина със 70:64 в последния си мач от група B.

И ОЩЕ: Нашите имат в актива си и 1 загуба, което ги поставя на второ място в класирането. Лидер в групата е Турция със същия баланс, но с предимство в директните двубои. Черногорките останаха трети, докато на дъното е Норвегия с 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова отбеляза 33 точки за България, като бе 13/23 при стрелбата си от средно разстояние, плюс 8 борби. Елена Драгоева добави 12 и 7 борби. Димана Костова се отчете с 11 точки и 9 борби. Моника Борисова се разписа с 10, 6 борби и 9 асистенции.

Йелена Булайч бе най-добра за Черна гора и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 10 борби. Атина Радевич също стигна до двойните показатели – 14 и 10 борби. Любе Андрич остана с 10 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: 1.28 мин. преди края на двубоя Христина Зубер доближи Черна гора след 64:65. Последваха няколко грешки на съперника, а националките до 16 г. си гарантираха успеха след успешни акции на Димана Костова и Деница Манолова, които оформиха крайното 70:64.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите, на 25 август (четвъртък) от 14.15 ч. кадетките ще излязат срещу победителя от група А Сърбия. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНА ГОРА 16 – БЪЛГАРИЯ 16 

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани