13.3 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАНаградата за MVP в НБА ще носи името на Майкъл Джордан

Наградата за MVP в НБА ще носи името на Майкъл Джордан

От лигата отдават почит на част от легендите отвъд океана

Наградата за Най-полезен играч в НБА вече е с нов дизайн и ще носи името на легендата Майкъл Джордан. Това обявиха от лигата отвъд океана.

В създаването на приза е участвал самият Майкъл Джордан, който е носител на 5 такива отличия в най-силното първенство в света (б.а. – 1988, 1991, 1992, 1996, 1998 г.). В центъра му е поставена фигура на играч, насочил се към самия връх. Авторите му искат да покажат, че упоритата работа води до нещо велико.

Освен това, НБА въведе награда за Играч с ключов принос в чест на Джери Уест. В допълнение, името на Хаким Олайджуон ще бъде на приза за Най-добър борец, а този за Новобранец №1 ще бъде наречен на Уилт Чембърлейн. Званието Най-добър шести играч ще бъде свързано с Джон Хавличек, а този за Най-прогресиращ баскетболист – с Джордж Микан.

„Нашата нова колекция от трофеи е посветена на някои от най-великите и влиятелни играчи в историята на НБА. Като признаваме най-добрите баскетболисти в лигата всеки сезон, ние също така отдаваме почит на легендите, чиито качества са въплътени в тези престижни награди“, заяви комисарят на най-силното първенство в света Адам Силвър.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани