6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАМоже ли някой да ги спре? (видео)

Може ли някой да ги спре? (видео)

Леброн Джеймс и Антъни Дейвис са основният фактор, който движи Лейкърс напред

Амбициите за титла в НБА на Лос Анджелис Лейкърс през този сезон са свързани с дуото Леброн Джеймс и Антъни Дейвис. И двамата доказват това с изявите си в плейофите, които се провеждат в Орландо.

“Езерняците” направиха още една крачка към първи финал в лигата от десетилетие, след като се наложиха над Денвър със 114:108 и вече водят с 3-1 в серията за златото на Запад. За успеха на тима от Ел Ей Краля и неговият съотборник комбинираха 60 точки, съответно 26 за Леброн и 34 за Дейвис.

Това обаче не се случва за първи път през сезона. Лейкърс имат баланс от 18-1, включително в елиминациите, когато Леброн Джеймс и Антъни Дейвис реализират 60 и повече точки заедно. Невероятният процент на ефективност от 94.7% ги прави второто най-добро дуо в историята на НБА с поне 15 подобни срещи. Върхът е за покойния вече Коби Брайънт и за Шакил О`Нийл през 2000 г., като тогава Лейкърс печелят в 95.2% от случаите, когато двамата отбелязват общо 60 точки.

Трикратният шампион в най-силното първенство в света с Маями и Кливланд записва средно по 24.5 точки в сблъсъците с Денвър, докато бившият играч на Ню Орлиънс реализира средно по 32.2 точки в тази серия. Това ги прави най-опасната двойка в НБА и основната причина Лейкърс да гледат смело към върха.

Още един интересен факт за Лейкърс показва как те умеят да запазват предимствата си. Тимът на Франк Вогъл печели всичките си 52 мача през 2019/2020 в лигата, в които стартира последната четвърт с аванс в резултата. Преди четвъртия период в мач №4 от серията с Нъгетс Лейкърс водеха с 87:84, като успяха да съхранят лидерството си, въпреки проблемите с левия глезен на Антъни Дейвис, които не му позволиха да отбележи повече от 2 точки, дошли от линията за изпълнение на наказателни удари.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани