7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАМаями разстреля Ню Орлиънс с 16 тройки (видео)

Маями разстреля Ню Орлиънс с 16 тройки (видео)

Първи успех за "горещите" в НБА през новия сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями постигна първа победа в НБА през новия сезон. “Горещите” се наложиха над Ню Орлиънс със 111:98 у дома, което донесе осми пореден успех на треньора Ерик Сполстра навръх Коледа в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Дънкан Робинсън се разписа с 23 точки за Маями, като изравни рекорда за най-много отбелязани тройки в един двубой на този ден – 7. Горан Драгич се включи от пейката с 18 и 9 асистенции. Бам Адебайо се отчете със 17 точки.

Зайън Уилямсън бе най-резултатен за Ню Орлиънс с 32 точки плюс 14 борби, като бе 10/15 от фаул линията. Брандън Инграм го последва с 28. Джош Харт остана с 12 точки и 9 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Финалистът в НБА от 2019/2020 избухна с 13 тройки през първото полувреме, за да поведе с 66:53. След паузата обаче Пеликанс намалиха до 85:91 след далечен снаряд на Джей Джей Редик. Горан Драгич, Ейвъри Брадли и Тайлър Хиро обаче върнаха двуцифрения аванс на Маями до 14 точки и това се оказа достатъчно за успеха му.

И ОЩЕ: Един от основните играчи на Хийт Джими Бътлър не игра през второто полувреме, заради проблем с глезена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 декември Ню Орлиънс ще излезе срещу Сан Антонио, а два дни по-късно Маями ще се изправи срещу Милуоки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани