11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаМарко Гудурич вдъхнови Фенербахче в Евролигата (видео)

Марко Гудурич вдъхнови Фенербахче в Евролигата (видео)

"Фенерите" заличиха пасив от 17 точки срещу Жалгирис

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче заличи пасив от 17 точки, за да стигне до втори пореден успех в Евролигата. Турският гранд обърна Жалгирис със 73:67 у дома в двубой от 22 кръг в турнира на богатите. „Фенерите“ са с баланс от 9-10 и се намират на 10-то място в класирането, докато литовците са последни с 3 победи и 15 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Марко Гудурич даде тон на Фенербахче с 19 точки и 5 асистенции. Сехмус Хазер добави 13. Акиле Полонара финишира с 10 точки и 8 борби.

Едгарас Улановас бе най-резултатен за Жалгирис с 16 точки и 7 борби. Каролис Лукосиунас вкара 15. Марек Блажевич остана с 10 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Първото полувреме бе кошмарно за домакините, които имаха едва 7 точки във встъпителните 10 минути. В средата на третия период „фенерите“ изоставаха с 26:43, но не се отказаха и обърнаха ситуацията в своя полза. В последната четвърт Фенербахче отбеляза 29 точки, като 24 от тях във финалните 7 минути, за да стигне до пълен обрат. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Фенербахче ще гостува на Макаби Тел Авив, а ден по-късно Жалгирис ще се изправи срещу Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани