5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров пред BBALL.BG: Беше много позитивен опит да играем срещу Олимпиакос

Людмил Хаджисотиров пред BBALL.BG: Беше много позитивен опит да играем срещу Олимпиакос

Играчите са мотивирани, хубаво е да се работи в такава атмосфера, допълва треньорът на Рилски спортист

Рилски спортист е в подготвителен режим вече две седмици. Преди няколко дни самоковци изиграха и първата си контрола срещу Олимпиакос на Александър Везенков, спечелена от гръцкия гранд със 100:77 в Ботевград.

Рилски спортист отстъпи на Везенков и Олимпиакос в Ботевград

BBALL.BG се свърза с треньора на Рилски Людмил Хаджисотиров, който сподели първите си впечатления от тренировките на своя тим, както и от контролата с участника в Евролигата – Олимпиакос. Ето и какво каза той:

Като цяло съм доволен от това, което видях, за малкото време, което имахме дотук като подготовка. Успяхме да направим определени неща, които имахме като идеи, и то срещу тим като Олимпиакос. Това са защита и тела, които най-вероятно повече няма да срещнем тази година, т.е. доста по-висока класа. Не успяхме напълно да преценим нещата, защото двамата ни центрове пристигнаха само няколко дни преди двубоя, не са се готвили с отбора и това ниво Евролига е малко по-различно. Беше много позитивен опит, защото рядко се среща възможност български тим да играе срещу състав, който се изявява в най-добрата европейска лига. Това е и добра оценка за нашия клуб„, заяви Людмил Хаджисотиров.

Срещу всеки отбор, с който играем, гледаме и анализираме, и се опитваме да взимаме по нещо, ако ни хареса. Това важи и за Олимипиакос. Беше интересно. Едно е да ги гледаш по телевизията, съвсем друго е да влезеш в пряк сблъсък с такъв отбор. Най-малкото Мустафа Фал го гледахме на Олимпиадата срещу САЩ и видяхме защо доминираше в доста от мачовете. Сега като го изпиташ на гърба си колко е голям, наистина е по-различно. Така че тази скорост и тези тела, наистина е доста конструктивен опит. Смятам, че като цяло стояхме добре – първата и последната част бяха равни, втората и третата Олимпиакос показа класата си. И двата състава сме още в началото на подготовката, но беше много полезно за нас, надявам се и за тях„, добави наставникът на носителя на Купа България 2021.

Доволен съм от старанието, желанието и мотивацията на всички играчи в подготовката. Всеки един, който е в Самоков, знае защо е в Рилски спортист, знае какво изискваме. Раздават се и има добро настроение. Мотивирани са, в такава атмосфера е хубаво да се работи. Единият от новите играчи беше болен, него го пестихме в тази контрола. Тепърва когато влезе в добра физическа и игрова форма, ще може да си покаже повече истинското лице, но той е опитен и аз знам какво мога да очаквам. Ей Джей Хес също е опитен, класен играч, и когато се напасне към останалите и към играта, смятам, че ще се представя добре„, допълни Удо.

Засега това е селекцията на Рилски спортист. Смятам, че сме добре окомплектовани. Трябва да се готвим добре, да играем мачове и по този начин ще влезем в добър отборен ритъм„, завърши Людмил Хаджисотиров.

Още седем контроли за Рилски спортист

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани