16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЛегендата Христо Стоичков е вдъхновение за Цветомир Чернокожев

Легендата Христо Стоичков е вдъхновение за Цветомир Чернокожев

Сигурен съм, че ще дойде и моето време, вярва крилото на Левице

Цветомир Чернокожев стартира първата си година в чужбина, с екипа на Левице в Словакия. Крилото работи усилено, за да свикне с атмосферата в тим, който е извън България и да намери своето място в състава му.

Винаги съм очаквал много от себе си. Почти всеки път съм го постигал. Наясно съм, че в момента не показвам на какво съм способен в Левице. Има няколко странични фактора и причини за това. Например, паузата от шест месеца без мачове. Работя всеки ден, за да вляза в ритъм. Когато съм на терена, винаги се опитвам да помагам на отбора. Сигурен съм, че ще дойде и моето време, казва Цветомир Чернокожев пред медиите в Словакия.

Роденият в Трявна баскетболист разкрива още, че негово вдъхновение е легендата на българския футбол Христо Стоичков, който е носител на Златната топка от 1994 г.

Кариерата на Стоичков е била много трудна. Той е символ на непримиримост. Най-добрият спортист в България”, допълва българският баскетболист.

Интерес към национала преди време имаше от страна на испанските Валенсия и Обрадойро.

Вярно е. Но сега съм в Левице и съм фокусиран върху това. Нямам време за нищо друго, освен за тренировки и мачове, но това е нормално. Амбицията ми е да спечелим купата и титлата в Словакия. В живота няма лоши решения. Можете да извлечете нещо положително от всяка ситуация”, споделя Цветомир Чернокожев.

От началото на сезона досега бившият играч на Академик София записва средно по 3.6 точки и 3.4 борби за средно по 17 минути в игра за селекцията на Михал Мадзин в Словакия. От ръководството на Левице обаче вярват в качествата на българина, като са наясно, че той има нужда от време, за да ги разкрие.

Нивото на лигата е добро, всеки може да победи всеки. Харесва ми атмосферата в нашия отбор. Справяме се добре в защита, което ни помага да печелим. Що се отнася до мен, трябва да работя много и упорито върху различни елементи, за да бъда по-добър”, завършва Цветомир Чернокожев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани