11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияАлекс Симеонов обратно в Рилски спортист

Алекс Симеонов обратно в Рилски спортист

Крилото се завръща в Самоков след 1-годишна пауза

Рилски спортист върна в редиците си български национал. Алекс Симеонов ще започне втория си период при самоковци, обявиха от клуба.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)

Крилото вече игра веднъж за Рилецо. Това се случи за последно през 2021/2022, като тогава регистрира средни показатели от 11.3 точки, 6.1 борби и 1.4 асистенции в общо 45 мача. Със самоковци има 2 Купи на България, 1 Суперкупа и две сребърни отличия в НБЛ.

През миналия сезон Алекс Симеонов бе част от състава на ЦСКА, с който спечели сребро в турнира за Купата на България и бронз в НБЛ. Настоящият сезон Алекс Симеонов започна в Левски, с който завоюва Суперкупата на България.

Алекс Симеонов има още периоди в Левски, Академик Благоевград, младежки национален отбор в НБЛ, Берое и Балкан в България. В чужбина играе за испанския Гипускоа, исландския Валур и шведския Бораш. Със „сините“ има титла в НБЛ плюс 2 Купи на страната и 2 трофея в Delasport Балканска лига. Има злато в лига LEB Oro и такова в Швеция.

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани