17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛевски не се затрудни с Академик за 3 поред у дома в...

Левски не се затрудни с Академик за 3 поред у дома в НБЛ (видео)

Шампионите нямат загуба на свой терен през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски продължава успешния си ход у дома в НБЛ през този сезон. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов надигра Академик Пловдив със 75:57 в мач от 5 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Столичани имат баланс от 3-1, но са и с двубой по-малко, докато тимът на Йордан Янков има 1 победа и 3 поражения, като също е със среща по-малко от останалите.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич и Цветомир Чернокожев отбелязаха по 15 точки за Левски, като първият овладя 10 борби, а вторият – 9. Илайджа Митро-Лонг добави 13 и 5 асистенции. Чавдар Костов финишира с 12 точки. Марио Литъл вкара 11.

Николай Николов бе най-добър за Академик Пловдив с 16 точки и 6 борби. Васил Бачев остана с 13.

КЛЮЧЪТ: „Сините“ стигнаха до двуцифрен аванс още през първото полувреме, за да фиксират 40:26 в своя полза, водени от Цветомир Чернокожев, Ивица Радич и Илайджа Митро-Лонг. След паузата и Чавдар Костов напомни за себе си, а столичани направиха аванса си 22 точки. Академик все пак навакса част от пасива си чрез Николай Николов и Васил Бачев след 44:56. Левски отвърна чрез Ивица Радич, Венцислав Петков и Илайджа Митро-Лонг за 71:49 и оттам връщане нямаше. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Левски ще гостува на Шумен, а четири дни по-рано това ще стори и Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани