7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАКрис Пол влезе в историята на НБА (видео)

Крис Пол влезе в историята на НБА (видео)

Гардът на Финикс стана първият, преминал границата от 20 000 точки и 11 000 асистенции

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Крис Пол стана третият баскетболист в историята на НБА, преминал границата от 11 000 асистенции след Джон Стоктън и Джейсън Кид. Това се случи при успеха на неговия Финикс над Лос Анджелис Клипърс със 112:95 като гост. Поражението пък бе първо за „ножиците“ в лигата през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Пол, който навърши 37 години през май, направи 11 завършващи подавания за Финикс в срещата. Гардът премина тази граница още в първата част с пас към Девин Букър, който бе точен зад дъгата, а след това и към ДиАндре Ейтън за забивка. В добавка, 183-сантиметровият баскетболист стана първият с повече от 20 000 точки и 11 000 асистенции в лигата.

Най-резултатен за Сънс бе Девин Букър с 35 точки, от които 5 тройки. ДиАндре Ейтън се разписа с 13 и 8 борби. Камерън Джонсън приключи с 11 точки и 5 борби.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 22 точки и 5 борби. Джон Уол се включи от пейката със 17. Пол Джордж остана с 16 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Сънс не се забавиха и започнаха на висока скорост още в началото със серия от 11-0, за да вземат инициативата. Гостите направиха аванса си 20 точки до голямата почивка. След паузата Клипърс не се отказаха и сведоха пасива си до 10 точки след тройка на Пол Джордж. Финикс обаче дръпна с 86:72 след успешни акции на Девин Букър и Камерън Пейн, като до финалната сирена не изпусна лидерството. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 октомври „слънцата“ ще се изправят в дуел с шампиона Голдън Стейт, докато същия ден Клипърс ще играят срещу Оклахома. 

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани