10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияКоста Илиев: ЦСКА поставя солидна база за бъдещи успехи (видео)

Коста Илиев: ЦСКА поставя солидна база за бъдещи успехи (видео)

Спортният директор на ФИБА Европа смята, че целта пред клуба трябва да бъде изграждане на тим с физиономия за следващите 2-3 сезона

Легендата на ЦСКА и спортен директор във ФИБА Европа Коста Илиев даде специално интервю за клубния канал. Той разказа за спомените и впечатленията си от 10-те сезона в „армейския“ клуб, 5-те титли и 6-те купи на страната, завоювани в този период и специалната атмосфера, която тогава е отличавала състезателите на ЦСКА от всички останали спортисти в България. 

За развитието на клуба през новия век, Коста Илиев твърди, че разочарованията са забравени и случващото се в момента е много обнадеждаващо. С привличането на генералния спонсор клубът има възможност да постави солидна база, отборът да расте, школата да се развива и баскетболният ЦСКА да върне предишния си блясък. 

Той лично няма прекалено високи очаквания за предстоящия сезон, защото на практика ЦСКА създава нов отбор от хора, които никога не са работили заедно. Целта, според Коста Илиев, трябва да бъде изграждане на тим с физиономия за следващите 2-3 сезона. През това време е добре да се акцентира на приемственост между школата и първия отбор, за да могат да се реализират по-бързо младите баскетболисти. Той е сигурен, че Роберт Гергов и Росен Барчовски имат точната визия за бъдещето на ЦСКА. 

За финал Коста Илиев пожела на новите играчи на ЦСКА да имат пълна подкрепа от трибуните и да се създаде силна връзка между играчи и фенове, защото това е най-сигурната гаранция за позитивни емоции в края на сезона. 

Вижте първата част от интервюто на Коста Илиев: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани