Йордан Янков: Когато имаме дисциплина, това е резултатът

Показахме, че можем, допълни наставникът на Академик

328

Доказахме днес това, че когато отборът е освободен, играе по съвсем друг начин. Много им благодаря на момчетата и това е абсолютно тяхна заслуга. В тези 9 дни, в които нямахме мач те бяха безкрайно фокусирани, слушаха моите указания. Успяхме да ги изпълним и спечелихме мача. Когато имаме дисциплина, това е резултатът. Тренирахме много добре и имахме време и за почивка до мача днес. Показахме, че можем, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след успеха над Рилски с 87:83 в мач от НБЛ. 

Единственото, което негативно излезе от този мач, е контузията на Ники Николов, което е страшна липса за нас. Като добавим и това, че Махмуд Давидов е аут до края на сезона и ротацията ни се скъсява. Сезонът продължава да бъде много несполучлив за нас откъм контузии. Продължаваме да се борим и се надявам да показваме характер. Аз вярвам, че когато плейофите дойдат, момчетата ще покажат още по-голям характер. Рилски спортист е много добър отбор, но ние имаме своите шансове и няма да излезем обречени„, добави наставникът на пловдивчани, които са с баланс от 10-16 на осмото място в класирането. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияАкадемик без крило до края на сезона
Следваща статияЛюдмил Хаджисотиров: Трябва 40 минути да бъдем пределно концентрирани
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."