9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

В НБЛ няма време за паузи, а мачовете се редят един след друг

В НБЛ няма време за паузи, а мачовете се редят един след друг. Поредната доза оспорвани сблъсъци донесе 6 кръг в мъжкия ни елит. В него Рилски спортист надви Балкан с 87:80, Левски Лукойл не се даде на Спартак Плевен след 97:81, Черноморец удари Академик Пловдив с 89:77, а Ямбол подчини Берое със 75:64.

Ето и кои бяха главните действащи лица в този кръг:

1. Дианте Болдуин (Черноморец) – КПД 38

Американецът изглежда бързо свиква с новия си отбор и се превръща във водеща фигура в състава на Васил Евтимов. Дианте Болдуин бе като фурия по паркета срещу Академик, като оформи втори пореден дабъл-дабъл, овладявайки рекордните за себе си до момента в шампионата 11 борби. При стрелбата си гардът бе 8/10 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 11 борби, 7 асистенции, 3 откраднати топки, 35 минути

2. Иван Лилов (Ямбол) – КПД 21

Опитният гард създаде доста главоболия на бившия си отбор Берое. Иван Лилов демонстрира, че не се притеснява да поема отговорност в ключовите моменти, а решенията му в края срещу старозагорци дадоха резултат. Той отбеляза 10 от общо 25-те точки на ямболии в последната четвърт. 196-сантиметровият баскетболист бе 4/8 за две точки, 4/10 зад дъгата и 4/5 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 3 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки, 35 минути

3. Любен Пасков (Спартак Плевен) – КПД 33

В последната седмица изявите на крилото стават все по-добри, а това е хубава новина за треньора на Спартак Александър Дяковски. Любен Пасков за втори пореден път премина границата от 20 точки в среща от шампионата, като подобри личните си показатели по борби и асистенции и бе близо до трипъл-дабъл. При стрелбата си бившият играч на немския Хертенер бе 5/7 от средно разстояние, 3/4 от далечна дистанция и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 9 борби, 7 асистенции, 2 откраднати топки, 40 минути

4. Данило Тасич (Левски Лукойл) – КПД 32

Един от най-постоянните играчи в НБЛ през сезона не разочарова и в Плевен. Данило Тасич изтормози защитата на Спартак, като фиксира своя дабъл-дабъл №5 от 6 изиграни двубоя. Освен това, сърбинът изравни личния си рекорд по борби, като за трети път през 2020/2021 отбеляза повече от 20 точки. Той бе 7/10 при стрелбата си за две точки, както и 1/1 зад арката и 4/4 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 12 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 32 минути

5. Николас Карвачо (Рилски спортист) – КПД 28

Със сигурност 17-те борби на чилийския национал е едно от нещата, които помогнаха на Рилски за победата в Ботевград. 11 от тях дойдоха под коша на самоковци, което е висока оценка за играта в защита на Николас Карвачо. Центърът обаче не забрави и за нападението си, като регистрира своя четвърти пореден двубой с двуцифрен точков актив. При стрелбата си бившият възпитаник на Колорадо Стейт бе 6/11 от средно разстояние.

СТАТИСТИКА: 12 точки, 17 борби, 1 открадната топка, 4 чадъра, 25 минути

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Дианте Болдуин – MVP на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Алекс Симеонов – най-добър шести играч на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани