10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияТодор Стойков: Левски Лукойл ще играе още по-добре през този сезон

Тодор Стойков: Левски Лукойл ще играе още по-добре през този сезон

Надявам се колкото се може по-бързо отново да има публика в залите, допълни президентът на столичния тим

Тодор Стойков изгледа последния мач на Левски Лукойл в НБЛ срещу Спартак Плевен. Една от легендите на родния баскетбол и настоящ президент на „сините“ смята, че тимът ще играе още по-добре през сезона.

Пред Superbasket.bg Тодор Стойков говори още за ситуацията с коронавируса в родния шампионат и за представянето на националния отбор по време на втория игрови прозорец от квалификациите за Евробаскет 2022. Ето и какво сподели той:

За този мач със Спартак липсваха трима играчи, надявам се за следващия да са по-малко. Йордан Минчев и Асен Великов са трайно контузени. На този етап това е селекцията, мисля, че е добра за нашите стандарти. Запазихме голяма част от ядрото от миналия сезон. Съвсем нормално е отбор, който играе добре и побеждава, да запази своето ядро. Ние успяхме. Смятам, че тимът ще играе още по-добре през настоящия сезон“, вярва Тодор Стойков.

На този етап все още никой не играе евротурнири, така че не мога да определя дали това е плюс или минус за Левски. Преценихме, че е по-добре да не играем в Европа, заради самата ситуация с пандемията, защото не се знае дали ще се проведат съответните турнири. Мисля, че сме взели правилното решение“, добави бившият национал.

Нормално е да се получават всички тези неща с програмата на НБЛ. Важното е, че първенството продължава, макар и без хора в залите. Мачовете се дават по телевизията, могат да се гледат и онлайн. За феновете на баскетбола това е добре, както и за спорта. Ако първенството беше спряло, не се знаеше дали щеше да започне наново. Съобразяваме се със ситуацията, която е спусната и се надявам колкото се може по-бързо отново да има публика. Друго е, когато в залите има хора. Надявам се всичко да се нормализира, но най-важното е здравето на хората“, каза още Тодор Стойков.

Много отбори и треньори изявяват своите амбиции в началото на всеки сезон, тази година също не се различава. Доста от тях мълчат и в края на сезона нищо не казват. Има доста силна конкуренция, както и клубове с големи финанси и амбиции. Дали това ще се оправдае, ще се разбере в края на сезона“, смята президентът на Левски Лукойл.

Допуснахме доста неприятна загуба от Босна и Херцеговина във втория игрови прозорец от квалификациите за Евробаскет. Това е отбор, който не е на топ ниво. България е губила с такива разлики през годините, но от доста по-силни тимове в Европа. Срещу Гърция заиграхме по друг начин, видя се от всички. Едно неправилно отиграване в последните няколко минути ни коства победата. Една победа над гърците щеше да ни даде друго самочувствие, независимо че бяха с втория или третия си състав. Надявам се да се вземат нужните поуки и през февруари да победим Латвия в Рига. Ако успеем да го направим, това за мен ще бъде подвиг. Пожелавам им го, стискам палци както на Росен Барчовски, така и на тези играчи, които ще играят. Нужно ни е класиране на европейско първенство“, завърши Тодор Стойков.

Левски Лукойл взе своето в Плевен (видео)

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани