9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Последната седмица бе седмицата на сериите в родния елит

Четири мача поставиха край на 11 кръг в НБЛ в края на миналата седмица. В тях Балкан победи Спартак с 81:60, Черноморец се справи с Ямбол с 88:70, Берое се наложи над Черно море Тича с 94:75, а ЦСКА обърна Академик Пловдив с 82:75. Преди това Левски отказа Шумен с 83:70.  

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ:  

1. Мунис Туту (Черноморец) – КПД 27  

Бургазлии спряха серия от три поредни загуби в родния елит, а за това помогна Мунис Тути. Гардът остана на крачка от още един дабъл-дабъл за “акулите” в мача срещу ямболии. Канадецът постави името си сред реализаторите за бургазлии за осми път през този сезон, като бе 4/6 при стрелбата си от средно разстояние и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 14 точки, 4 борби, 9 асистенции, 3 откраднати топки, 34 минути;  

2. Алън Арнет (Левски) – КПД 30 

Седмият успех на столичани в НБЛ през 2022/2023 дойде с дейното участие на Алън Арнет. Гардът създаде доста неприятности на защитата на Шумен, като прескочи 20-точковата бариера в двубой на Левски за седми път. При стрелбата си американецът бе 6/10 за две точки, 2/7 от тройката и 5/7 от фаул линията. В добавка, Алън Арнет подобри и рекорда си по отнети топки за “сините” този сезон.  

СТАТИСТИКА: 23 точки, 4 борби, 4 асистенции, 5 откраднати топки, 31 минути;  

3. Дариъс Хол (Берое) – КПД 41 

Дариъс Хол се развихри в двубоя срещу Черно море Тича, а усилията му тласнаха Берое до втора поредна победа в шампионата. 199-сантиметровият баскетболист изнесе най-резултатния си мач с екипа на “зелено-белите”, като бе 11/15 при стрелбата си от средно разстояние и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. Бившият възпитаник на Централен Арканзас обнови и личното си постижение по завършващи подавания за старозагорци.  

СТАТИСТИКА: 28 точки, 7 борби, 6 асистенции, 3 откраднати топки, 34 минути;  

4. Алекс Симеонов (ЦСКА) – КПД 33 

Баскетболистът на ЦСКА бе близо до трипъл-дабъл в срещата срещу Академик, като успя да направи и направи свой рекорд по асистенции. Освен това, Алекс Симеонов премина двуцифрената бариера по точки за четвърти пореден и общо седми път като част от “армейците”. Националът бе 3/5 при стрелбата си за две точки, 4/9 зад арката и 5/8 от фаул линията. С него помощ “червените” се справиха за втори пореден път в НБЛ.  

СТАТИСТИКА: 23 точки, 6 борби, 10 асистенции, 2 чадъра, 38 минути;

5. Мануел Суарес (Балкан) – КПД 31

За поредна седмица Мануел Суарес изпълни задачите си за Балкан. Центърът приключи мача срещу Спартак Плевен на борба от пореден дабъл-дабъл, като изравни личните си постижения по отнети топки и чадъри в лигата през 2022/2023. При стрелбата си 208-сантиметровият играч на “зелените” бе 3/5 от средно разстояние и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. Неговото представяне допринесе за запазване на успешната серия на Балкан в родния елит.  

СТАТИСТИКА: 12 точки, 9 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки, 3 чадъра, 26 минути;  

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Дариъс Хол – MVP на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Джон Флорвиъс – най-добър шести играч на BBALL.BG за 11 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани