9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориИграл за Орландо в НБА е гласен за националния отбор (видео)

Играл за Орландо в НБА е гласен за националния отбор (видео)

БФБ ще започне процедура по натурализация на американеца Трой Копейн

Националният отбор на България може да се сдобие с нов гард. БФБ ще започне процедура по натурализация на американеца Трой Копейн. Това решение е взето по време на днешното заседание на Управителния съвет към родната централа.

Трой Копейн е роден на 29 ноември 1995 г. в Ню Йорк. Висок е 193 см. Бивш възпитаник на университета в Синсинати. Във втората си година на колежанско ниво попада в Идеалния отбор на конференцията American Athletic, след като записва средно по 13 точки и 4.8 асистенции, като извежде отбора си до баланс от 22-11.

В последната си година в Синсинати помага на тима си да достигне до рекорд от 30 победи и 6 загуби. В кариерата си при колежаните има общо 1317 точки и 515 асистенции. 

През 2017 г. се присъединява към Торонто за Лятната лига в НБА, а след това получава покана за лагер с Орландо. Няколко месеца по-късно става част от Лейкленд Меджик в G-Лигата, където има средни показатели от 15.8 точки, 7.5 борби, 5.7 асистенции в общо 51 двубоя.

Професионалната му кариера преминава през италианския Удине, израелския Апоел Холон, белгийския Остенде и немския Улм. Понастоящем е в състава на турския Дарушафака. Има и мачове за Орландо в НБА. 

Вижте го сами: 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани