Йордан Янков: Опитът си каза думата

Трябва да се говори на паркета, а не да се мълчи, коментира наставникът на Академик

316

„Ако трябва да правя обобщение на целия мач, мога да кажа, че опитът си каза думата. Смятам, че играхме с изключително желание и енергия, точно това изисквам от моите играчи. Искаше ми се да кажа тези думи след победа, но смятам, че добрата игра се дължи на момчетата, които заслужаваха да спечелят. Това важи и за Спартак, който успя да победи. Смятам, че можем да извлечем доста позитиви от тази среща„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след поражението в Плевен със 72:81 в мач от НБЛ. 

„Кръстан Кръстанов и Махмут Двидов изиграха силен двубой, двамата завършиха с дабъл-дабъл и то с доста сериозни цифри. Вижда се по-слабата стрелба на Александър Милов и Васил Бачев. Относно втория, мога да твърдя, че се превръща в един много интересен плеймейкър, който в даден момент може да бъде полезен и за националния отбор, където има хора, които да реализират след негови подавания. Периметровите ни играчи все още нямат много опит и самочувствие, на това се дължат и всичките пропуски. Промяната при Бачев е позитив не само за нашия тим, а и за националния отбор“, допълни треньорът на пловдивчани, които са с баланс от 1-6 в родния елит. 

„Имаше някакъв страх на моменти, той няма как да изчезне на базата на неопитността на някои играчи, но този път беше много в по-малки степени, отколкото срещу Рилски спортист. Липсва ни съвсем малко, което да започне да води до победи и до по-добра игра. Говоря за липсата на Николай Николов и Омар Крайем, с тях двамата тренировъчният процес ще бъде на едно друго ниво. Младите момчетата дават всичко от себе си и помагат на тима, за което им благодаря“, каза още Йордан Янков.

Не съм доволен като цяло от комуникацията между всички. Тя трябва да е на съвсем друго ниво, особено със защитата, която прилагаме към този момент. Въпреки че тя е успешна до някаква степен, трябва да се говори на паркета, а не да се мълчи, защото това прави един отбор много по-добър в този елемент„, бе мнението на специалиста. 

Спартак надви Академик в здрава битка в Плевен (видео)

Разбира се, че очаквам да сме по-силни в следващия мач, особено в нашата зала. На този етап ни се случва доста рядко да играем в нея. Надявам се да покажем още по-добро лице пред нашите фенове, които стават все по-многобройни. Моето желание е домакинството ни срещу Левски да се окаже помощ, която да ни донесе успех„, пожела си Йордан Янков. 

„Не мога да кажа, че тренировъчният процес е по-добър при липсата на участие в Балканската лига, защото имаме много контузии. Ако повечето играчи са здрави, щях да дам друг отговор, но на този етап не съм доволен, след като има тренировки, на които не можем да се съберем 10 човека. Николай Николов е аут до края на календарната година, все още е рано да се каже дали Омар Крайем ще бъде готов за следващата ни среща. Той е болен, има висока температура и главоболие. Надявам се в понеделник да се върне към тренировките„, разкри той.

Левски традиционно е силен отбор, независимо от финансовата ситуация, в която се намира. Бяха привлечени качествени чужденци, опитът на Златин Георгиев също допринася за израстването на младите момчета. Това е тим, който няма как да бъде подценен. Трябва да дадем максимума, както сторихме срещу Спартак“, завърши Йордан Янков. 

Предишна статияTодор Тодоров: Искам моят отбор да показва лицето, за което всички говорят
Следваща статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Мануел Суарес
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."