9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЕвгени Хаджирусев - MVP на BBALL.BG за 16 кръг в НБЛ

Евгени Хаджирусев – MVP на BBALL.BG за 16 кръг в НБЛ

Гардът на Черноморец оформи КПД 28

Черноморец продължава да държи уверено първото място в НБЛ. В последния кръг бургазлии не срещнаха трудности срещу Ямбол след 100:66, а сред най-добрите за успеха им бе Евгени Хаджирусев, който заслужи званието MVP на BBALL.BG за 16 кръг в родния елит.

Гардът на вицешампионите оформи КПД 28 или най-висок сред играчите от спечелилите отбори. Евгени Хаджирусев реализира 20 точки в зала „Диана“, след като бе 6/10 (60%) в стрелбата си за две точки, 2/3 (66%) от тройката и 2/2 (100%) от линията за изпълнение на наказателни удари.

На сметката на „акулите“ Евгени Хаджирусев остави още 6 борби, 2 асистенции и 5 откраднати топки. Всичко това 193-сантиметровият баскетболист стори за 32 минути в игра.

Трима играчи завършиха този кръг с КПД 30 и повече, но техните тимове загубиха своите срещи. Това са Александър Радукич (ЦСКА) – КПД 33, Джерълд Лидел (Академик Пловдив) – КПД 31 и Кевин Хънт (Ямбол) – КПД 30.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани