17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияДраган Зекович: За мен е голямо предизвикателство да бъда част от ЦСКА

Драган Зекович: За мен е голямо предизвикателство да бъда част от ЦСКА

Радвам се, че играя в клуб, който има големи традиции, казва още центърът

Драган Зекович е последното ново попълнение в редиците на ЦСКА. Опитният център е от Сърбия, висок е 210 см. и още с първите си изяви затвърди мнението, че ще бъде един от най-класните играчи в НБЛ, който ще допринесе не само с опита, но и с шампионския си манталитет.  

За очакванията от престоя при „армейците“, най-големите успехи, щастливото число и личния си рекорд по отбелязани тройки в един мач Драган Зекович говори пред клубния уебсайт на ЦСКА. Ето и какво сподели той:  

– Драган, предстои ти първи домакински мач и дебют пред публиката на ЦСКА. Какво трябва да знаят за теб феновете?  

– Първо, че съм доволен, че дойдох в София. Радвам се, че играя в клуб, който има големи традиции. Клуб, който иска да се върне към славното си минало. За мен е голямо предизвикателство да бъда част от ЦСКА. Аз и семейството ми обичаме да пътуваме и да опознаваме историята и културата на местата, където играя. Сигурен съм, че България ще бъде вдъхновение за нас. И най-важното – досега винаги съм играл в отбори с високи цели и амбиции. Допринасял съм за успехите и се надявам тази традиция да продължи и в София.  

– Кой е най-големият ти успех в баскетбола?  

– Имал съм много прекрасни моменти в кариерата ми. Участие в различни възрастови групи на националния отбор, индивидуални отличия, международни успехи, бронзов медал от Еврокъп, Купа в Северна Македония и Суперкупа на Румъния. Любим момент ми е и титлата с Орадея в Румъния.  

– Вече познаваш отбора, изигра и няколко мача, колко далече може да стигне ЦСКА този сезон? 

– Все още ми е много трудно да кажа, защото не познавам много добре другите отбори в България. Засега ми се струва, че лигата е доста равностойна, така че ако контузиите ни заобикалят и надградим защитата си с повече отборни усилия и химия между момчетата, можем да направим НБЛ още по-интересна.  

– Колко тройки най-много си вкарвал в един мач? 

– Ударих шест тройки четири пъти в кариерата ми.  

– Защо играеш с №27?  

– На първо място, аз съм роден на 27 май. За мен и жена ми датата 27-ми също е много важна. За нас, сърбите, в православния календар важните светии също се честват на 27-ми.  

– Какво предпочиташ – да завършиш мача с 10 точки и 80% успешни стрелби или с 20 точки и 40% успешни стрелби?  

– Честно казано, когато бях по-млад, вероятно бих избрал 20 точки и 40% стрелба, но сега избирам само моят отбор да спечели. Да постигнем възможно най-добро класиране, отборът да се развива и да прогресираме във всяко отношение. 

ПрезGoogle
ИзточникCSKA-basket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани