7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаДий Бост на крачка от дабъл-дабъл в Еврокъп (видео)

Дий Бост на крачка от дабъл-дабъл в Еврокъп (видео)

Гардът и колегите му от Монако не оставиха шансове на Антверп

Дий Бост и Монако спечелиха за трети пореден път в турнира Еврокъп. Американецът с български паспорт и неговите съотборници изнесоха лекция на Антверп с 96:64 у дома в мач от група C. Френският състав дели върха в този поток с италианския Виртус Болоня, като и двата тима са без загуба.

188-сантиметровият гард се представи силно за Монако, като остана на крачка от дабъл-дабъл – 14 точки и 9 асистенции, които допълни с 3 борби и 1 открадната топка. При стрелбата си той бе 1/3 от средно разстояние и 4/5 от тройката за общо 16 минути като титуляр.

Най-резултатен от неговите съотборници бе Маркъс Найт с 20 точки.

В игра за Антверп си появи един от бившите играчи на Рилски спортист Джейлън Дженкинс. Най-добър за белгийците пък бе Ибрахима Файе с 21 точки.

В следващия кръг в Еврокъп Монако на Дий Бост ще се изправи срещу Виртус Болоня на 21 октомври.

Междувременно стана ясно, че срещата между Монако и Елан Шалон от 5 кръг във френската ПРО А, планиран за 17 октомври, се отлага. Причината е вечерният час, въведен в големите френски градове във връзка с разпространението на коронавируса, който влиза в сила от тази събота.

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – АНТВЕРП

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани