Деймиън Лилард отново срази конкуренцията в конкурса по тройки (видео)

Гардът на Милуоки стана първият, спечелил надпреварата в две поредни години след Джейсън Капоно,

219

Деймиън Лилард спечели конкурса по тройки, който е част от индивидуалните надпревари в уикенда за Мача на звездите в НБА. Гардът на Милуоки стори това за втора поредна година.

33-годишният баскетболист се справи с конкуренцията на Трей Йънг и Карл- Антъни Таунс във финалния кръг, като взе победата с последния си изстрел. В конкурса по тройки се включиха още Малик Бийзли, Джейлън Брънсън, Лаури Марканен и Донован Мичъл.

Деймиън Лилард стана първият играч, който печели конкурса по тройки в две поредни години, след Джейсън Капоно, който прави това през 2007 г. и 2008 г.

Изобщо не съм се подготвял. Мисля, че това е най-важното. Казах на Малик Бийзли за това – първите два пъти, когато се състезавах, тренирах много. Имах купища топки, опитах се да се подготвя, но не можах да спечеля. А миналата година изобщо не тренирах. Просто дойдох и спечелих. Просто трябва да излезеш и да хвърляш. Когато се подготвяш и всичко останало, мислиш за това през цялото време“, заяви Деймиън Лилард.

Предишна статияРогош запази лидерската си позиция с нова победа
Следваща статияМайсторът на забивките Мак МакКлънг взе короната и в Индианаполис (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."