9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориДве националки с COVID-19

Две националки с COVID-19

Стефан Михайлов повика три баскетболистки по спешност

Коронавирусът промени плановете и в женския ни национален отбор. Заразата не подмина и селекцията на Стефан Михайлов, като две от състезателките му са дали положителни проби и няма да пътуват до Гърция. До петък (6 ноември) се очаква резултат от теста на още една от баскетболистките, преди да стане ясно дали ще може да се включи в лагера.

С оглед на по-голямата изолация и по препоръка на ФИБА, Стефан Михайлов ще събере тима с два дни по-рано от предвиденото. Лагерът в София ще започне днес при спазване на новия противоепидемичен протокол, който БФБаскетбол прие – всички играчи и хора от щаба ще бъдат настанени в самостоятелни стаи, ще се хранят на минимум два метра един от друг и няма да ползват общи съблекални.

Стефан Михайлов повика по спешност три баскетболистки, с които да попълни групата. Дебют в женския национален отбор ще направи Деница Петрова, повиквателна получи и съотборничката й от Славия – Вероника Джикова и една от топреализаторките на Монтана 2003 – Дебора Филипова.

В допълнение към проблемите, Стефан Михайлов няма да може да използва и Ива Костова, която не е възстановена от контузия и остава във Франция. Борислава Христова трябва да даде отрицателна проба за коронавирус в Полша, и ако всичко е наред, ще лети директно за мачовете в Гърция.

Представителният тим при дамите ще гостува в Хераклион за ноемврийския квалификационен прозорец. Националките ни ще играят на 12 ноември с Гърция, а два дни по-късно ще се изправят срещу Исландия.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани