5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияГлоби за технически от последния кръг в НБЛ

Глоби за технически от последния кръг в НБЛ

Двама баскетболисти са наказани с парични санкции

Две глоби за технически нарушения постанови Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ. Това обявиха от лигата след 19 кръг в мъжкия ни елит.

Ето и какви са решенията:

„ДАС разгледа доклада на г-н Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №73 между отборите на Академик Пловдив и Черно море Тича, проведена на 28.02.2021 г., в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, и реши:

Налага на Мартин Стефанов, състезател с №12 от отбора на Черно море Тича, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №73 между отборите на Академик Пловдив и Черно море Тича, проведена на 28.02.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на Черно море Тича – Мартин Стефанов – е отсъдено техническо нарушение за груба симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на г-н Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от среща №76 между отборите на Балкан и Черноморец, проведена на 27.02.2021 г., в гр. Ботевград ДАС реши:

Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с №10 от отбора на Черноморец, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №76 между отборите на Балкан и Черноморец, проведена на 27.02.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №10 от отбора на Черноморец – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани