13.3 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияГлоба от 200 лв. за Зейн Ноулс

Глоба от 200 лв. за Зейн Ноулс

Санкцията е заради нарушение на правилата по време на двубоя между Балкан и ЦСКА

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи парична санкция от 200 лв. на баскетболиста на ЦСКА Зейн Ноулс. Причината за глобата е „провокативно-предизвикателно поведение“ от страна на центъра по време на срещата между „червените“ и Балкан, изиграна на 7 януари.

Ето и какво гласи решението на ДАС към НБЛ: 

„На заседание, проведено на 14.01.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ на двубоя Балкан – ЦСКА, проведена на 07.01.2023 г. в гр. Ботевград. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Зейн Ноулс, състезател с №77 от отбора на БК „ЦСКА София“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.5 от ДАП на НБЛ, за провокативно-предизвикателно поведение в среща №66 между отборите на БК “Балкан” и БК “ЦСКА София”, проведена на 07.01.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, както и рапорта за инциденти от 07.01.2023 г., веднага след завършване на игровото време на срещата е настанало спречкване между капитана на БК „Балкан“ и състезателя с №77 от БК „ЦСКА София“ – Зейн Ноулс, за което е бил отговорен играчът на гостите, решавайки да отнеме топката и да тръгне към противниковия кош в момент, когато всички играчи вече не играят и някои от тях, както и треньорите, се поздравяват в духа на общоприетото спортсменство при решен резултат. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани