20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНационални отбориГергана Брънзова за Везенков: Всичко това, което е постигнал досега, просто да...

Гергана Брънзова за Везенков: Всичко това, което е постигнал досега, просто да го използва

След като прави всеки ден това, което обича, няма грешен ход, допълва първата българка, която е била част от женската НБА

Българската общност в Сакраменто очаква с нетърпение дебюта на Александър Везенков в Националната баскетболна асоциация. Договорът на Везенков е за следващите три години, а българинът вече се присъедини към новия си отбор.  

Поздрав за успеха на Везенков отправя първата българка, играла в баскетболната лига на Съединените щати – Гергана Брънзова. Самата тя си спомня колко труд е бил необходим за достигане до върха и споделя как е успяла да влезе в женската „Лига на извънземните“. 

„Ако желаеш да бъдеш на най-високото ниво, какво трябва да направиш? Да даваш всичко то себе си и то всеки ден и всеки момент“. 

Стартът на кариерата на Гергана Брънзова е в бургаския „Нефтохимик“. Заминава за Америка, за да учи в Международния университет на Флорида. 

„Още от втората-третата година идваха вече съгледвачи и агенти, които да наблюдават и да проследяват моето развитие. Бях избрана в драфта и след това в отбора вече – с „Детройт Шок“ подписах договор за две години“. 

Така в периода 1998-1999 г. Гергана Брънзова постига своята мечта – да се състезава в най-професионалната баскетболна лига в света. 

Американките, по принцип, винаги са били на най-високо ниво. Това е мечтата на един състезател и от малка, аз специално на 4-годишна възраст съм казала, че ще играя там. „ 

Днес, в успеха на Александър Везенков, бившата състезателка вижда себе си. 

„Той като личност е качествен човек и всичко това, което е постигнал досега, просто да го използва и да знае, че след като прави всеки ден това, което обича, няма грешен ход“. 

Според Брънзова, това е поредното доказателство за високото ниво на българския баскетбол. 

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани