9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков: Женският баскетбол винаги е бил лицето на играта в България

Георги Глушков: Женският баскетбол винаги е бил лицето на играта в България

От федерацията ще поискат домакинство на европейско на колички догодина

България ще поиска домакинство на европейско първенство на колички в Дивизия C. След като прие шампионата през 2019 г., страната ни ще се опита да вземе още един такъв турнир догодина. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на президента на БФБ Георги Глушков, която се проведе в Пресклуб България в София.

Първият приоритет, който искам да отбележа, развитието на баскетбола по региони. Поканени са представители на всички региони в Управителния съвет. Те поемат голяма отговорност, ще имат задачи, административни задачи, ще формираме бюджет за всеки един регион и да развиват баскетбола по места. Това трябва да се случи в най-близко време“, заяви Георги Глушков пред представители на медиите.

Другият приоритет е женският баскетбол, също много важен. Той винаги е бил лицето на българския баскетбол. Имали сме също много състезателки в WNBA, които славеха България„, допълни шефът на федерацията, който получи нов вот на доверие на Общото събрание преди ден.

Сред останалите приоритети остават подрастващите, създаването на специална комисия за 3х3 баскетбола, като ще се акцентира върху организирането на държавно първенство при подрастващите в тази дисциплина с календар, различен от този при подрастващите 5х5. Ще бъде създадена и специална комисия за Минибаскет, която да събере изтъкнати баскетболни специалисти и педагози. Планира се организирането на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст от 14 до 16 години, отново на регионален принцип. Ще се наблегне и на търсенето и обучението на млади съдии по регионите.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани