5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияГеорги Ганчев: Една Община като Варна трябва да мисли за клуб като...

Георги Ганчев: Една Община като Варна трябва да мисли за клуб като нашия

Започваме с нов треньор и общо взето със състезателите от миналия сезон, казва още президентът на Черно море Тича

Започваме с нов треньор и общо взето със състезателите от миналия сезон. Чакаме новото попълнение Девин Мартин, с което имаме предварителен договор за проби и евентуално да остане в отбора. Трябва да привлечем център. Всичко зависи от Общината. Имаме едни пари, които са гласувани от общинския бюджет, но не са пристигнали още и няма никакви индикации, че ще пристигнат. Те са от изключително значение за покриването на разходите, които имаме към детско-юношеската школа и част задълженията към мъжкия отбор за миналия сезон, както и за стартирането на новия. Всичко зависи от това кога ще ни бъдат преведени тези пари„, заяви президентът на Черно море Тича Георги Ганчев по старта на подготовката на тима за новия сезон в НБЛ. 

Черно море Тича започна подготовка

„Спонсорите, които през миналата година участваха в издръжката на отбора, потвърдиха участието си и за тази. Пак казвам, всичко зависи от това Община Варна да изпълни своите задължения към нашия клуб. Изборът за привличането на Девин Мартин падна върху предишния треньор в лицето на Даниел Клечков. Бяхме се разбрали той да дойде на проби, който ще бъде 3 месеца, което е по-дълго от нормалното, защото година и половина не е играл баскетбол, но е изключително класен играч. Кирил Болшаков се е запознал с мачовете, които е играл. Вече от него зависи дали ще остане при нас“, добави той.  

Най-вероятно ще организираме Черноморските игри, може би участие ще вземат същите отбори, които играха и миналата година – Черноморец, Ямбол и Шумен. Нямаме разговори за участието на ЦСКА, но ако получим възможността да направим по-обширен турнир, ще го сторим. Имаме оферта от румънски отбор да изиграем по две контроли във Варна и в Румъния. Чакаме да излезе календарът, за да ги потвърдим„, допълни Георги Ганчев. 

Голяма част от играчите от миналия сезон остават. Ако не получим преведените пари от Общината, няма да започнем първенството. Още преди четири месеца, когато бяха гласувани тези пари, едно от условията на спонсорите беше да се види участието на Община Варна. Това са хора, които решиха да спонсорират клуба на базата на личните ни приятелски отношения. Половината от тях не са влизали в баскетболна зала. Една Община като Варна трябва да мисли за клуб като нашия“, завърши президентът на Черно море Тича. 

Васил Кьосев се присъедини към Черно море Тича

ПрезGoogle
ИзточникNarodensport.eu
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани