Гари Пейтън за Коби: Беше специален

Човек с неговите способности искаше да се учи, не беше горд, спомня си шампионът в НБА с Маями от 2006 г.

408

Eдна от легендите в НБА и шампион с Маями от 2006 г. Гари Пейтън обясни защо е решил да стане ментор на Коби Брайънт и да му предаде част от опита си преди години. Последният си отиде от този свят през януари 2020 г. след катастрофа с хеликоптер в Калифорния.

Коби беше различен от другите играчи, той беше специален. По онова време бях в лигата повече от 10 години. Беше 2000 г., моят 10-ти или 11-ти сезон в НБА. Не се страхуваше да задава въпроси, за да се подобри, спомня си Ръкавицата.

Той дойде при мен и ми каза – Братко, ти можеш много и аз наистина искам да се науча. Думите му ме трогнаха. Човек с неговите способности искаше да се учи, не беше горд. Нямах нищо против. Не ме интересуваше дали ще се научи да играе в защита, защото това щеше да ме направи по-добър. Трябваше да се науча как да го пазя“, добави първият плеймейкър, спечелил наградата за Защитник №1 в НБА.

Предишна статияНационалите до 14 г. на лагер в Ботевград преди „Словения Бол“
Следваща статияМакаби Тел Авив привлече шампион на Израел (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."