11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаВезенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос помете Фенербахче (видео)

Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос помете Фенербахче (видео)

Българинът и отборът му с първи успех над съперника в Истанбул от пет години насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха за четвърти пореден път в Евролигата. При визитата си в Истанбул българинът и отборът му не оставиха шансове на Фенербахче след 93:73 в първия мач от 22 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 15-7 и е лидер в класирането, докато „фенерите“ са пети с 13 успеха и 9 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило бе много полезен за Олимпиакос и оформи шестия си дабъл-дабъл в Евролигата през 2022/2023 – 12 точки и 12 борби плюс 2 асистенции и 1 открадната топка за 36 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 4/10 от средно разстояние, 1/4 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Папаниколау бе най-добър с 21 точки. Айзея Кенън го последва с 20 и 5 борби. По 12 точки вкараха още Томас Уолкъп и Шакил МакКисик.

Марко Гудурич бе най-резултатен за Фенербахче с 24 точки. Мелих Махмутоглу приключи с 14. С по 10 точки останаха Девин Букър и Костас Адетокунбо (7 борби).

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания се погрижиха интригата да изчезне още през първото полувреме, когато дръпнаха с 46:16. Олимпиакос се възползва от липсата на Скоти Уилбекин, който бе изгонен 4 минути преди края на втория период с второ техническо нарушение, за да фиксира 51:30 в своя полза на голямата почивка и до края не изпусна инициативата.

И ОЩЕ: Това бе първи успех за Олимпиакос като гост на Фенербахче от пет години насам. Той бе извоюван без Костас Слукас и Алек Питърс.

Снимка: Fenerbahçe Beko/Тwitter

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 февруари Александър Везенков и Олимпиакос ще бъдат домакини на Анадолу Ефес, докато Фенербахче ще излезе срещу АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани