5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков солиден, с дабъл-дабъл срещу Аполон Патра в Гърция (видео)

Везенков солиден, с дабъл-дабъл срещу Аполон Патра в Гърция (видео)

12 поред за отбора на българина в елита на южната ни съседка

Александър Везенков и Олимпиакос продължават с доминацията си в Гърция. Българинът и отборът му бяха безкомпромисни срещу Аполон Патра след 97:60 у дома в мач от 12 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило бе много полезен за Олимпиакос и оформи втория си дабъл-дабъл през сезона в гръцката лига – 15 точки и 10 борби за 17 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 6/7 от средно разстояние и 3/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Джордж Папас вкара 16 точки. Алек Питърс реализира 11 плюс 8 борби.

Алонзо Вердж бе най-добър за Аполон Патра с 16 точки. Ник Грифин остана с 13.

Домакините наложиха волята си под двата ринга, след като овладяха 41 срещу 30 борби за съперника. Освен това, Александър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от игра – 56% срещу 34% за Аполон Патра.

Олимпиакос е с баланс от 12-0 и се намира на върха в класирането на гръцкото първенство. На 23 януари Александър Везенков и компания ще играят срещу Перистери.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АПОЛОН ПАТРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани