20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков помогна на Олимпиакос да се класира за Финалната четворка в турнира...

Везенков помогна на Олимпиакос да се класира за Финалната четворка в турнира за Купата на Гърция

Българинът вкара 11 точки в двубоя на Олимпиакос срещу Йоникос

Aлександър Везенков и Олимпиакос прескочиха още едно изпитание в турнира за Купата на Гърция. Българинът и отборът му отстраниха Йоникос след 110:85 в мач от 1/4-финалите в надпреварата, който се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

206-сантиметровото крило отново бе сред най-добрите за Олимпиакос, като се отчете с 11 точки. Освен това, 26-годишният баскетболист допълни сметката си с 5 борби, 2 асистенции и 2 чадъра за 24 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/3 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Шакил МакКисик и Михалис Лунцис вкараха по 17 точки.

Юджийн Антъни-Херман бе най-резултатен за Йоникос с 22 точки.

С добра защита и силно нападение домакините наложиха своя ритъм още в началото и достигнаха до аванс от 12 точки. Йоникос обаче успя да намали до 20:27 в края на първата част. През втория период Олимпиакос и Везенков дръпнаха с 20 точки, за да се оттеглят на почивката за 61:41. След паузата гостите направиха серия от 12-0 за 52:61. Българинът и колегите му отвърнаха с 14 безответни точки, за да върнат преднината си от 23 точки и оттам връщане нямаше.

Олимпиакос си осигури място във Финалната четворка в турнира за Купата на Гърция. Последният етап в надпреварата ще бъде между 18 и 20 февруари 2022 г. в Ираклион.

Заб.: Поради технически причини към момента не можем да ви предоставим онлайн статистика! 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани