19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЖелко Обрадович: Необходимо е отборите от Евролигата да се включват само в...

Желко Обрадович: Необходимо е отборите от Евролигата да се включват само в плейофите на националните си първенства

Сръбският наставник призова ФИБА и Евролигата да оставят настрана различията си

Неразбирателството между ФИБА и Евролигата в последните години носи доста проблеми на играчи, треньори и клубове. Темата бе засегната отново от легендата Желко Обрадович, който предлага интересна идея за решаването на конфликта. 

„Необходимо е отборите от Евролигата да се включват само в плейофите на националните си първенства, за да се намерят спонсори и да се увеличат приходите от телевизионни права„, заяви 61-годишният специалист пред френския вестник „Екип“.

Според него, програмата на европейските отбори трябва да се състои от шест месеца в Евролигата, два месеца, посветени на плейофите в местните им шампионати, както и два месеца за националните отбори. Освен това, трябва да има и поне два месеца за почивка на играчите.

Желко Обрадович е горд, че неговите състезатели от Партизан представят националните си отбори, но също така признава, че те се завръщат към тренировките „психически изморени“ и това се отразява на подготовката им. Сръбският наставник призова ФИБА и Евролигата да оставят настрана различията си и да обсъдят броя на мачовете. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани