11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков отново даде тон на Олимпиакос в Гърция

Везенков отново даде тон на Олимпиакос в Гърция

18 точки за крилото срещу Лаврио

Александър Везенков и Олимпиакос добавиха още една победа към перфектния си актив в Гърция. Крилото и отборът му бяха безкомпромисни срещу Лаврио след 103:75 като гости в отложен мач от 15 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос, като се отчете с 18 точки, 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 8/9 от средно разстояние и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Не играхме добра защита през първото полувреме, а Лаврио вкара много тройки. През второто бяхме по-добри и победихме. Доволни сме от рекорда – 19/19 в лигата, интересуваме се само от крайната ни цел в края на сезона. Гледаме на всеки мач сериозно и концентрирано, сега трябва да се подготвим за серия от двубои. Отиваме на негостоприемно място, като залата на Партизан, което е предизвикателство за нас. Трябва да контролираме борбите, да бъдем твърди и хладнокръвни“, сподели баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков пред ERT.

От неговите колеги Алек Питърс се включи от пейката със 17 точки. Костас Папаниколау (5 борби), Костас Слукас (8 асистенции) и Айзея Кенън добавиха по 12.

Шейвън Флаг бе най-добър за Лаврио с 19 точки и 6 борби.

Гостите демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 73% срещу 41% за Лаврио. Освен това, Александър Везенков и компания направиха и повече асистенции – 35 срещу 24 завършващи подавания за съперника.

Олимпиакос е с баланс от 19-0 и е еднолично на върха в класирането на гръцкия шампионат. На 26 март Александър Везенков и тимът му ще приемат ПАОК. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛАВРИО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани